Urinetown - Kattemusikalen 2015

Urinetown - Kattemusikalen 2015

Läsåret 2014/2015 sattes musikalen Urinetown upp på Katte. Regissör var Emma Anstey, kappelmästare Daniel Frisk och producent Malin Gingnell. Här kan du läsa mer om föreställningen, samt se produktionens hemsida!

Om musikalen

UrinetownText och musik: Mark Hollmann
Manus: Greg Kotis
Svensk översättning: Johan Schildt

Musikalen Urinetown är en dystopisk satir som inte räds för att göra narr av andra musikaler. Staden där handlingen fortskrider har drabbats av en fruktansvärd torka och vattenbrist håller ett hårt grepp om stadens invånare.

Eftersom det är mycket ont om vatten införs avgifter av bolaget Urine Good Company (UGC), eller som det i folkmun kallas ”det privata bolaget som driver de offentliga toaletterna”. Många av stadens invånare har dock inte råd att betala avgifterna. Detta leder till att de fattiga blir desperata samtidigt som strikta regler mot att utföra sina behov i det fria upprättas. De fattiga lever i misär under den egoistiska och giriga vd:n för UGC, Guldner, som vägrar sänka de höga toalettkostnaderna.

I tjugo år har Guldner haft kontroll och än så länge har ingen vågat trotsa hans vilja, men hans dotter Liv förälskar sig i den rebelliske Robert Sneel. Förändringens vindar blåser i staden - kommer invånarna göra revolt?